Øverst i Kleivveien: Her kommer 11 blokker

Øverst i Kleivveien: Her kommer 11 blokker

Publisert av Trond Brevik den 10.06.21.

Hele nabolaget øverst i Kleivveien skal rives og erstattes med 11 blokker. Vi får akseptere kommunens arealstrategi om å bygge høyt og tett i Bekkestua Sentrum.  Men når Bekkestua Sentrum blir så tett som det blir, og atpåtil utvides kraftig, hvorfor ivrer kommuneadministrasjonen da fortsatt etter enda fler blokker inne i småhusområdet Ballerud/Kleven? Nærmiljøklokt er det ikke. 

Blokkprosjektet heter Bekkestua Have og du kan kjøpe leilighet der allerede i dag. Velforeningen klager ikke på arealstrategien om et tett og høyt Bekkestua Sentrum. Riktignok må vi nok si at Bekkestua Sentrum gjøres større enn vi hadde sett for oss. 

Nå er det politikernes utfordring å styre blokkbyggingsivrige utbyggere og administrasjon slik at vi kan følge den andre delen av arealstrategien. Nemlig at når sentrum bygges så tett, så må småhusområdene utenfor få være småhusområder. En ting er hva som passer inn. Noe annet er hva strøkene tåler av trafikkbelastning. Vern om det som er igjen av nærmiljø.

La oss håpe politikerne viser nærmiljøklokskap og holder utbyggingene utenfor Bekkestua Sentrum i tråd med hva nærmiljøet tåler. Og i tråd med sine partiprogrammer. Sikre kan vi dessverre ikke være. Presset er stort, utbyggere og administrasjon pøser på med argumenter om klimaklokskap og grønn mobilitet. Den økonomiske oppsiden er så stor at de kan betale kommunikasjonsrådgivere og utredere. Mens sånne som oss, som prøver ivareta nærmiljøets interesser er amatører som pusler litt på kveldstid. Og vi må huske at politikerne i mange tilfeller er bare amatører som skjøtter sine verv på fritiden. Uansett - vi får krysse fingre!