Ta trikken før vi mister den!

Ta trikken før vi mister den!

Publisert av Trond Brevik den 16.12.20.

Ruters plan er at siste Bekkestua-trikk skal gå i 2024 eller 2025. Facebook-gruppa «Bevar Blåtrikken til Bekkestua» kjemper mot. Ruter begrunner nedleggelsen med at de nye trikkene som de har bestilt ikke er teknisk i stand til å kjøre på T-bane linja fra Jar til Bekkestua.

Dessuten sier Ruter at det er lite folk som tar trikken fra Bekkestua. Så la oss i hvert fall begynne å reise med blåtrikken, slik at vi får opp passasjertallet! Spesielt er det praktisk om du skal til Lilleaker, Skøyen eller Frogner. Og bli med i Facebook-gruppa «Bevar Blåtrikken til Bekkestua».

Leder for facebook-gruppen, Erik H. Larsen, har også hatt et innlegg i Budstikka om saken – det ligger som scannet vedlegg nederst i artikkelen.

En trikketur til byen kan anbefales. Ingen underjordiske tunneler. Det føles litt eksklusivt å ta trikken. Når du går ned på T-bane-stoppen på Bekkestua må du gå helt i enden av perrongen i retning Ringstabekk. Der venter trikken litt gjemt, på et indre sidespor. Omtrent som når Harry Potter skal ta toget til Galtvort. Som kjent går Galtvortekspressen fra King's Cross stasjon plattform 9¾, en plattform som er usynlig for gomper og kan nås gjennom barrieren mellom plattform 9 og 10.

 

Budstikkas artikkel om Bekkestua-trikken:

https://www.budstikka.no/samferdsel/ruter-vil-skrote-trikken-fra-bekkestua-disse-tar-opp-kampen/611144!/

 

Aftenpostens artikkel om saken:

https://www.aftenposten.no/norge/i/lEEqpo/bruker-milliarder-paa-trikk-men-snart-vil-enda-flere-miste-den